I det her indlæg vil jeg fortælle mere om det følelsesmæssige tema bag musklerne set med METAsundhedsøjne.
Husk at denne artikel kun er vejledende og ikke skal erstatte sundhedsfaglig rådgivning – du kan læse mere om forbehold i dette indlæg om etisk formidling.
Det følelsesmæssige tema for musklerne
Hvad handler det om følelsesmæssigt, når vi har spændinger, ømhed eller smerte i musklerne?
I METAsundhed arbejder vi med, at hver eneste type organ og type væv i kroppen har et følelsesmæssigt tema.
For musklerne gælder der, ligesom i resten af bevægeapparatet, et overordnet tema om selvnedvurderinger, altså en følelse af ikke at kunne klare det, ikke være god nok, stærk nok, eller nok værd.
Du skal huske at det er din egen subjektive følelse, der gælder her. Så det betyder altså ikke at du ikke er nok værd eller ikke er dygtig nok, men tværtimod i stedet om at du faktisk ikke ved, hvor god du er, eller hvor meget du er værd.
Musklerne handler derudover også om en følelse af at være fastlåst. Om at være i en situation, du ikke kan komme ud af, noget du er nødt til at gøre. Og det kan enten være, at du føler dig fastlåst, eller at du er bange for at blive fastlåst.
Alt efter hvilken muskel det er kan vi sige noget om, i relation til hvad du har det her følelsesmæssige tema. Der skal du både kigge på hvad der er det følelsesmæssige tema for det pågældende sted på kroppen, og for om det sidder i højre eller venstre side.
Fasen ved symptomer omkring musklerne
Smerter i musklerne kan komme både i konflikt- og i regenerationsfasen. Generelt er smerter, der forværres ved aktivitet, tegn på, at du er i konfliktfasen. For nogle vil det måske opleves som en “kold” smerte.
Bliver smerterne intensiveret, når du slapper af eller sover, er det tegn på, du er i regenerationsfasen. Dette kan opleves som en “varm” smerte, eller den smerte man kan have i musklerne dagen efter at have dyrket en ny sport.
Eksempler på følelsesmæssige tema bag symptomer omkring musklerne.
Et eksempel på en fastlåsning kunne være en ung kvinde, der hele tiden bliver pacet til at skulle tage en videregående uddannelse, som hun bare følger, fordi hun ikke ved, hvad hun ellers skal gøre. Hun er knap nok klar over at hun i virkeligheden har lyst til noget andet, men hun føler sig meget låst i forhold til at hun er nødt til at præstere og få gode karakterer for at kunne nå ind på den videregående uddannelse, hun har sat sig for.
Giver det mening for dig?
Jeg håber at temaer giver mening for dig.
Jeg vil meget gerne høre din historie om hvad der rammer dig, når du læser det her. Send mig en mail på hej@nadiazarling.dk
Det er en stor hjælp og virkelig fedt at få lov at dele jeres historier – for det er der andre måske kan mærke noget, der giver mening for dem. Så tak for det. <3
Få hjælp til at arbejde med det følelsesmæssige tema, der kan hænge sammen med dine symptomer i musklerne.
Vil du gerne have hjælp til at arbejde med det følelsesmæssige tema, der kan hænge sammen med dine symptomer ved musklerne (måske har du allerede nu en fornemmelse, hvad det er), så er der nogle muligheder her:
Book en afklarende samtale her, hvis du har brug for en gratis snak for at finde ud af om du gerne vil have min hjælp videre.
Du kan læse mere om sessioner og behandlingsforløb her.
Det kan også være at forløbet Heling Indefra er noget for dig. Her lærer du at finde og forløse dine egne følelsesmæssige temaer, det foregår online, og du kan starte når det passer dig.
Vil du gerne lære noget mere om METAsundhed, kan du bestille bogen Kroppen Giver Mening lige her.
Mange tak, og pas godt på dig selv.